browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Winterpret

Willingen

Wereldbekerplaats Willingen is een gezellig wintersportoord op 521 meter hoogte. Het is niet alleen gezellig maar wordt ook omgeven door natuurschoon. Willingen is een knooppunt waar drie van de mooiste natuurgebieden van Duitsland elkaar als het ware ontmoeten. Het ‘Upland’, natuurpark Diemelsee en het ‘Hochsauerland’.

Sfeer
Het dorp, de tweede wintersportplaats van Sauerland, is net als het bijbehorende skigebied kleiner dan Winterberg. En dat komt de gezelligheid in het dorp zelf ten goede. Het is er gemoedelijk. Een gezellige drukte.

Indeling
Op verschillende plaatsen net buiten het dorp liggen grote parkeerplaatsen aan de piste.
Het dorp met ruim 8500 inwoners voorziet ruim in de behoeften van de wintersporter. Naast de mogelijkheid tot een ‘aantrekkelijke après-ski’ zijn er tientallen restaurants, cafés en hotels. En mocht je een dag niet willen wintersporten dan kun je het Lagunen zwemparadijs bezoeken of een van de vele glasblazerijen.

Naast het skigebied draagt de Mühlenkopfschanze, met de jaarlijkse schansspringwedstrijden, bij aan een echte wintersportsfeer.

Afbeeldingen Willingen:

Winterberg

Winterberg is een belangrijkste toeristische trekpleister, prachtig gelegen tussen de rollende heuvels van het Hochsauerland. Het stadje zelf ligt op een nog relatief sneeuwzekere 670 meter hoogte. Inclusief 11 bijbehorende kleine buurdorpjes telt Winterberg 6000 inwoners. Direct aan de rand van de stad beginnen de liften van de Skiliftkarussell.

Het centrum van Winterberg wordt gevormd door enkele gezellig drukke autovrije straten vol winkels, restaurants, kroegen en cafés. Rondom deze kern vind je volop gemoedelijke hotels en pensions. Winterberg beschikt over een openbaar overdekt zwembad en een zomerrodelbaan die ook in de winter is geopend.

Afbeeldingen Winterberg: