browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Watersport

Natuurbad Atteln

Puur natuur – omgeven door het bos en de vlaktes van het idyllische Altenaudal – ligt aan de rand van de plaats Atteln het Natuurbad Altenautal. Vooral in de zomermaanden nodigt het natuurbad grote en kleine waterratjes uit voor een verfrissende duik in natuurlijke water. Het belangrijkste onderdeel van het natuurbad is de zogenaamde „Neptun-Filter“ – een biologische filter, dat in combinatie met andere componenten voor de reiniging van het water zorgt en het gebruik van chloor overbodig maakt.
Lekker zwemmen zonder allerlei chemische troep. In het natuurbad treft u een 25 m lang en 12,5 m breed zwembad aan.
Ook vindt u hier een ondiep bad, met drie lagen en een maximale diepte van 1,30 meter. Voor de kleinste bezoekers is er een kinderspeelplaats en een kleuterbad. Ze kunnen glijden op de waterglijbaan of spelen op het zandstrand. Ligweiden, een volleybalplaats, een badmintonveld en een kiosk maken het aantrekkelijke aanbod van het natuurbad compleet.

Foto’s:

 

 Recreatieparadijs Lippensee

Het Lippemeer in het Paderbornse stadsdeel Sande heeft wat in petto voor elke waterliefhebber, rustzoeker, maar ook skater, dankzij het skaterpark. Bovendien is er vlak in de buurt van het jeugdkampeerterrein een beachvolleybalveld, een fietsparcours, een streetbalterrein en twee petanquebanen, die gratis gebruikt kunnen worden en ook bij minder goed weer het Lippemeer tot een interessante bestemming maken. Voor watersporters biedt het meer de mogelijkheid om te zeilen, surfen of waterskiën. Het aangrenzende meer heeft twee waterski-zeilbanen, een zandstrand, ligweides, kinderspeeltuinen en kiosken, de Lippemeer rondweg (6 km) en een mingolfterrein maken het aanbod van het Lippemeer compleet.

Foto’s:

Thermen Bad Driburg

Voor meer informatie:  www.driburg-therme.de