browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Attracties

Fort Fun

(www.fortfun.de)
 

Het Sauerland is populair als dag- of vakantiebestemming omdat je vanuit hartje Nederland in drie uur tijd in een compleet andere omgeving bent. Van die voordelen profiteert ook Fort Fun. Het park is snel te bereiken en biedt een totaal ander dagje uit omdat het lieflijk is gelegen in de glooiingen van het heuvelachtige Sauerland. Fort Fun is gelegen tegen de berg Stüppel. Voor het achterste gedeelte van het park moet je dan ook rekening houden met een stevige klim-wandeltocht. Er loopt wel een monorail de berg op, maar op drukke dagen ben je lang niet de enige bezoeker die op die manier die weg naar boven wil vereenvoudigen.

Fort Fun herbergt geen enorm spectaculaire attracties. De ‘fun’ zit ‘m in de markante ligging en de goed doorgevoerde wild-west-romantiek. Er is slim gebruik gemaakt van de hoogteverschillen; je kunt over een stalen goot met een eenpersoons karretje van de berg omlaag glijden in de dertienhonderd meter lange Trapper Slider of hangend onder een hangglider in de zevenhonderd meter lange Wild Eagle. Fort Fun heeft daarnaast enkele acht- en wildwaterbanen en kinderen kunnen er zich cowboy en indiaan voelen op de rug van een paard of pony.

Foto’s van het attractiepark:

 

Adlerwarte Berlebeck

Het grootste en oudste roofvogelpark van Europa ligt midden in het Teutoburger Wald. Het park biedt u sensatie, ontspanning en informatie uit eerste hand. Adlerwarte Berlebeck ligt zuidelijk van het stadscentrum. Het heeft 180 grote en kleine roofvogels uit 48 rassen, deze zijn tot ver weg bekend voor hun adembenemende vluchten. Majestueuse adelaars en elegante valken vliegen over de heuvels van Berlebeck, over de hoofden van de kleine en grote toeschouwers, om daarna op de hand van de valkenier te landen.

De Adlerwarte bestaat al 65 jaar en is nu nog aantrekkelijker geworden. Het panoramaterras verleidt u nog wat langer te blijven. De kinderen kunnen zich op het nieuwe speelplein uitleven. Wat verderop wacht een kudde schapen om gevoederd en geaait te worden. Met het nieuwe leer- en infocentrum heeft de Adlerwarte een “klaslokaal” gekregen. Hier bezorgt de moderne media alles wetenswaardige over roofvogels, de geschiedenis van de valkerij en de taken van de Adlerwarte in soortbescherming. Ideaal voor bezoeken van schoolklassen en andere groepen.

Foto’s van het park:

Hollywood Safaripark Stuckenbrock

Hollywood- und Safaripark Stuckenbrock is een mix van safari-avontuur en pretparkplezier. Met Super Tornado, Kongo River en attracties als Giraffe Tower, Black Fly en Flying Oil Pump, biedt het toch de nodige thrill aan.
Maar het park is geschikt voor het ganse gezin: er zijn verschillende rustige attracties, afgewisseld met shows. Ook de kinderen kunnen hun hartje ophalen in dit fijne park.
Uiteraard is het safarigedeelte n van de hoogtepunten, met uiteraard de witte leeuwen en witte tijgers als publiekstrekkers.

Foto’s van het park